Uren Registratie
Tijd schrijven op taken

Om het project binnen het budget te houden is het belangrijk om op de juiste manier tijd te schrijven. Dus schrijf je soms tijd op taken.

Esther van Opijnen avatar
Geschreven door Esther van Opijnen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Klik links in het menu op 'taken'.

Vervolgens ga je een datum selecteren. Dat is de datum waarop de uren gemaakt zijn (of nog gemaakt moeten worden). Klik op het rondje met de kalender erin.

Twee manieren van tijd schrijven

Tijd schrijven kan live, dus dan zet je de timer aan zodra je begint aan de werkzaamheden. Als je klaar bent zet je de timer weer uit.

Tijd schrijven kan ook achteraf. Dus nadat je de werkzaamheden uitgevoerd hebt is het mogelijk om achteraf in te voeren hoeveel uren je  gewerkt hebt. Door dat op taakniveau te doen is je administratie beter op orde.

Om de timer aan te zetten klik je op het rondje met het play-knopje. Vergeet bij de timer niet om hem weer uit te zetten als je klaar bent. Dat kan door op de pauze-knop te drukken.

Om achteraf tijd te schrijven klik je op het rondje met horloge erin. Bovenaan staat een uren-aantal. Dit kan je wijzigen door erop te klikken en zelf iets in te voeren of door op een van de zes rondjes eronder te klikken met daarin een tijdsindicatie. Daaronder staat als beschrijving de taak waarin je tijd gaat registreren. Deze tijd wordt dan automatisch opgeslagen.