Facturen
Actuals factureren (uurtje factuurtje)

Er is vooraf geen budget bepaald is, maar alle uren worden na afloop afgerekend. Hoe moet je dan factureren?

Esther van Opijnen avatar
Geschreven door Esther van Opijnen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe factureer ik actuals?

Als je actuals wilt factureren moeten er wel eerst uren geschreven of kosten geboekt zijn. Op een project waar nog geen uren geschreven staan of kosten zijn geboekt kunnen geen actual gefactureerd worden.

Ga naar het facturenoverzicht door op 'Facturen' te klikken aan de linkerkant bij het overzicht aan features:

Klik vervolgens op de groene plus rechtsonder je scherm, zoals hieronder afgebeeld.

Vervolgens tik je de naam van de klant in bij het veld 'Klant'. Als je de goede namen vooraf ingevuld hebt worden er suggesties getoond van de voor Rodeo bekende klanten.

In het veld onder de klantnaam moet je een project selecteren. Daaronder is het van belang dat je een periode (start- en einddatum) invoert waarin de uren geschreven  of kosten zijn geboekt zijn die je wilt factureren. Je kan onder deze velden ook voorgeselecteerde periodes kiezen, namelijk: volledig project, sinds laatste factuur, afgelopen maand of huidige maand. Optioneel kan je ook nog een referentie- of inkoopnummer invoeren.

Als alle benodigde velden zijn ingevuld kleurt de 'V' groen rechts van het pop-up scherm. Klik hierop als je verder wilt gaan.

Controleer dit scherm goed, als het eenmaal definitief is kan de factuur niet meer aangepast worden. Mocht je later alsnog een fout ontdekt hebben, dan moet de factuur ongedaan maken door middel van een credit nota. Vervolgens kan er dan een nieuwe factuur verzonden worden.

Heb je alles goed gecontroleerd en staat alles goed? Klik dan op de knop zoals deze onderstaand weergegeven is.

Kies er vervolgens voor of je hem met of zonder details wilt verzenden.