Facturen
Factureer een offerte in delen

Grote projectofferte's worden vaak in delen betaald. Om ervoor te zorgen dat het budgetmanagement wat makkelijker wordt, kan dit met Rodeo.

Esther van Opijnen avatar
Geschreven door Esther van Opijnen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op, je kan alleen een offerte in delen factureren als er van tevoren ook een offerte in Rodeo staat die definitief gemaakt is. Wil je per uur (actuals) factureren, lees dan dit artikel. Zorg ervoor dat je altijd maar één methode gebruikt om te factureren. Maak je 100% altijd af op basis van offerte.

Klik links in het menu 'Facturen':

Klik vervolgens op de groene plus onderaan de rechterkant van je scherm.

Vervolgens klik op de naam van de klant in bij het veld 'Klant'. Als je de goede namen vooraf ingevuld hebt worden er al een paar klanten suggestief getoond.

In het veld onder de klantnaam moet je een project selecteren

Vervolgens selecteer je de optie 'Factureer offerte'

Onder deze selectie maak je de keuze van de offerte waarvan je een deel wilt factureren. Hier is het ook meteen zichtbaar hoeveel procent je al via Rodeo gefactureerd hebt.

Om ervoor te zorgen dat dit altijd goed bijgehouden wordt is het belangrijk dat je altijd alle facturen via Rodeo verstuurd. Als je een factuur als PDF exporteert en zelf verstuurt, kan je in Rodeo niet bijhouden wanneer, door en naar wie de factuur verstuurd is.

Naast het te factureren percentage kan je nog optioneel aangeven welk referentie- of inkoopordernummer erbij hoort.

Als alle benodigde velden zijn ingevuld kleurt de 'V' groen aan de rechterkant van het pop-up scherm. Klik hierop als je verder wilt gaan.

Controleer dit scherm goed, als het eenmaal definitief is kan de factuur niet meer aangepast worden. Mocht je later alsnog een fout ontdekt hebben, dan moet de factuur ongedaan maken door middel van een credit nota. Vervolgens kan er dan een nieuwe factuur verzonden worden.

Heb je alles goed gecontroleerd en staat alles goed? Klik dan op 'Maak Definitief'.

LET OP, dit kan alleen herstel worden door middel van een credit factuur. Controleer dus alle gegevens goed voordat je op het groene V'tje klikt.

Als de factuur definitief gemaakt is kan je kiezen tussen de twee manieren van versturen. Het is aan te raden om de factuur via Rodeo te versturen. Dat doe je door op het envelopje te klikken.

Mocht je er toch voor kiezen om de factuur op een andere manier naar de klant te versturen, klik dan op andere knop om de factuur als PDF te downloaden.