Algemene voorwaarden instellen of aanpassen

Voorkomen is beter dan genezen. Daar zijn algemene voorwaarden voor. Zo kan je bij onenigheid terugvallen op eerder gemaakte afspraken.

Esther van Opijnen avatar
Geschreven door Esther van Opijnen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je de algemene voorwaarden instellen of aanpassen?

Ga dan naar instellingen door in Rodeo links onderin op het wieltje te klikken:

Klik vervolgens op het tabblad 'PDF TEMPLATES'.

Daar kan je in het vakje onder 'Algemene Voorwaarden' de tekst template per document aanpassen.

Elke klant is uniek. Dus maak je soms andere afspraken. Pas met Rodeo per document de algemene voorwaarde aan.

Wil je de algemene voorwaarden aanpassen voor een specifieke document?

Het is mogelijk om per offerte, factuur of inkooporder specifieke algemene voorwaarden op te geven. Als je bij de offerte of factuur kijkt die je wilt versturen, dan zie je onderin een groen plusje. Selecteer daar de optie 'Algemene Voorwaarden'. Helemaal onderin verschijnt dan een veld met algemene voorwaarden die alleen voor dit document gelden. Hier kan je deze aanpassen.

LET OP: voorheen was het niet mogelijk dat de algemene voorwaarden per document aangepast konden worden. Hierdoor zijn vaak de algemene voorwaarden opgenomen in het template dat is geupload. Check dus nog even of de algemene voorwaarden niet dubbel vermeld worden.